Gör ditt eget album efter en fantastisk resa!

Resebilder är ofta bitterljuva – man kan se på dem och längta tillbaka så det gör ont.

Men att skapa ett resealbum är den bästa sortens nostalgi. Vi ger våra toppentips på hur du förevigar din resa genom scrapbooking – personligt och snyggt!

Pyssla scrapbooks efter dina bästa resor!

1

Använd karta

Kartan fungerar perfekt som bakgrund, som en markering för nytt kapitel (läs: ny stad), som inledning för att visa rutten… möjligheterna är oändliga! Kartor är ofta färggranna, informativa och i bästa fall även gratis!

2

Ha ett tema

Att ha en röd tråd bland alla resebilder skapar en känsla av kontinuitet mitt i rörelsen. Välj ett vardagligt tema – gatukatter, kyrkor, lokala grönsaker, toaletter, taxis – och ta bilder i olika miljöer och situationer.

3

Gör en guidebok

Gör albumet som en guidebok till dig själv för nästa gång – skriv ner adressen på den där baren eller second hand-butiken som du vill återvända till någon dag. Kanske hoppade du av på fel hållplats och hittade en härlig park? Ta bilder och beskriv vägen dit!

4

Gör en playlist

Skriv upp vilka sånger du lyssnade på! Musik har en förmåga att framkalla minnen som man inte alltid kan framkalla självmant. Att lyssna på samma låtar månader eller år efter resan kommer väcka känslor i dig som du trodde att du glömt.

5

Ta screenshots på sms!

Sms, mail och andra meddelanden som du skickat till familj och vänner från resan är som moderna vykort. De kan fungera som resedagböcker och fånga massa spontana känslor och tankar såväl som praktiska detaljer som är roliga att komma ihåg om några år.

6

Ta vara på ALLT

Flygbiljetter, konsertbiljetter, restaurangmenyer, kvitton, hotellbroschyrer m.m. är som gjorda för scrapbooks. Men sluta inte där – köp en plastficka där du kan spara torkade växter, snäckor, sand och annat stämningsfullt.