Gör ditt eget Mitt första fotoalbum!

Ett baby-fotoalbum är roligt för alla – för föräldrarna att skapa och för barnet själv att bläddra i när hen växer. ”Mitt första fotoalbum” är en gammal tradition som hittas i många hem och hus.

Med våra samlade tips på scrapbook-inspiration blir ditt fotoalbum härligt att bläddra i för alla i familjen!

Pyssla scrapbooks om familjens minsting!

1

Börja från början

Har du ultraljudsbilder? Har du foton på magen? Anteckningar om hur graviditeten känns? Berättade du om graviditeten offentligt? Hur såg det ut och vilka reaktioner fick du? Berättelsen börjar ju långt innan födsel, glöm inte bort den första biten!

2

Hur såg världen ut när barnet kom?

Ett babyalbum är ett tidsdokument – inte bara om barnet, utan även den tid och världen hen anländer till. Vilka var nyheterna på födelsedagen? Vilka händelser ägde rum under barnets första år? Det kommer vara roligt att se tillbaka på och se vad som ändrats.

3

Fokusera på det vardagliga

Första ord, första steg och första högtider är såklart speciella, men glöm inte bort allt det där som händer däremellan! Livet består för det mesta av vardag, som ofta är full av vackra stunder att föreviga – speciellt i början av ett människoliv, då allt är nytt.

4

Välj tema

Vill du göra albumet kronologiskt och fylla i allteftersom? Eller vill du samla på ditt material under det första året och sedan skapa temakapitel, som till exempel ”högtider”, ”jag och mina kusiner” eller ”Johans favoritleksaker”?

5

Bevara det flyktiga

Många sparar en liten tofs hår när barnet klipper sig första gången. Tofsen kan sparas i en ficka eller i ett kuvert i boken. Hand- och fotavtryck är också populära, och konkretiserar hur liten den lilla en gång var.

6

Tänk utanför boxen!

Limma och klistra in små föremål som du tror att barnet kan gilla – knappar, tygbitar, små pappersfigurer. Boken kommer vara roligare för att barnet att bläddra i, och ett ytterligare fint minne för er – alla de stunder då ni läser babyboken tillsammans.