Gör ditt eget album à bröllop!

För många är bröllopsfotografi oerhört viktigt – man vill gärna föreviga den viktiga dagen, uppklädd och bland nära och kära.

Att pyssla ihop ett bröllopsalbum kan vara stort jobb, men också väldigt roligt. Vi ger våra bästa tips för att din bröllops-scrapbook blir både unik och snygg!

Pyssla scrapbooks om bröllopsdagen!

1

Spara allt – allt passar till scrapbook pyssel

Ta vara på allt material – inbjudan, anteckningar, menyer, namnbrickor, programblad. Även dokument som kvitton, budgetplanering, Excell-tabeller kan vara roligt att ha kvar – för dem kan du alltid göra en privat scrapbook som inte är lika estetisk men som innehåller minnen.

2

Torka växter och blommor

Torkade blommor och växter från buketter, dekorationer eller närområdet är gratis, enkelt och vackert att föreviga i en bok. Låt blommorna stå i papper och under en hög böcker eller annan tyngd i några dagar, så får du platta och vackra torkväxter som minne.

3

Låt gästerna delta!

Placera engångskameror på borden som gästerna får leka med under dagens gång. Eller kanske har ni en polaroidkamera vid ingången, som alla ska fotograferas med och sedan klistra bilderna i en gästbok? En blandning av proffsiga digibilder och dimmiga analogbilder är både snyggt och roligt!

4

Ta vara på talen

Tal och framträdanden är i flera fall höjdpunkten på festen – be dina gäster om att få talen och låttexterna så du kan spara dem i albumet. Även speciella kort kan vara vackra att klistra in bland bilderna – eller kanske gör du en skild scrapbook för alla kort!

5

Berätta en berättelse

Bröllopsalbum fungerar utmärkt när de byggs upp kronologiskt – då är det som att uppleva dagen igen, steg för steg. Ett berättande tema gäller även uppslagen – bilder som hör ihop tematiskt skapar stämning.

6

Gör flera album!

Bröllopsbilder brukar det inte vara brist på. Men har du svårt att välja vilka som ryms med kan du fördela upp dagen i flera album! Ett för vigseln och ett för festen, eller ett för porträtt och ett annat för gästerna.